julkalender 2016, just nu, livet, reflektioner

Bloggande julkalender: lucka 2

Lucka nummer 2: Vem är din förebild i livet just nu?

Jag har ingen direkt förebild i en person, utan det är lite olika för olika delar i livet.

Mina storasyskon har jag sett upp till sen jag var liten och fortsätter göra så, deras personligheter och kloka tankar. Jag vänder mig gärna till dom när det är nåt jag funderar över, eller är orolig eller ledsen för. Tycker att det är fint att vi har så bra relationer med varandra!

Mitt feministiska perspektiv inspireras av massa olika personer, från bloggare till akademiker till folk i min närhet. Två bloggar jag gillar är Lady Dahmer och Cissi Wallin, som skriver om olika frågor men alltid med en feministisk grund, de skriver nyanserat och vänder och vrider på enkla sanningar och ”självklarheter”. En akademiker som jag fick upp ögonen för förra vintern är Sara Ahmed, hon inspirerade mig otroligt i mitt jobb, dels språkligt men främst hur hon resonerar och problematiserar intressanta ämnen som mångfald, värdegrund osv. Jag blev så taggad av att läsa henne! En i min närhet som jag märkt att jag tar till mig av är min kollega Sara, hur hon visar känslor och uttrycker sårbarhet i vissa situationer, samtidigt som hon andra gånger är stensäker på sin sak och säger ifrån när något känns fel, men också vågar lyfta obekväma frågor. Det vill jag bli bättre på – att våga säga ifrån så fort något känns fel, skaver, även om jag inte direkt vet vad eller varför. Om jag hamnar i något som känns nytt för mig, något som jag inte hunnit reflektera över, så har jag svårt att finna mig i stunden och bara reagera instinktivt. Då blir det istället ofta att jag inte säger något där och då, istället funderar och analyserar i efterhand vad som kändes fel, varför, och vad jag önskar att jag hade sagt. Men jag vill bli bättre på att uttrycka mig direkt, utan en färdig plan!

Jag är glad över att jag kan ta diskussioner i ämnen som jag känner mig trygg med, där jag vet vart jag står och som jag har argument för, men jag vill ta de där andra situationerna också, de där ögonblicken då jag inte håller med, när något känns fel.

Det här kommer från Kajsons julkalender!

Och så från Insiktsstigens julkalender på Instagram (följ gärna henne och var med själv om du vill, man behöver inte dela svaren):


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.