Bebisbubbla

Alltså, verkligen rätt in i bebisbubblan! Och det är så mysigt. Tack vare att allt rullar på så himla bra. Ebbe (vi landade i ett namn till slut!) ammar, sover, kissar, bajsar och är vaken 5-10 minuter i taget ett par gånger/dag. På nätterna vaknar han med 1,5-2h mellanrum för mat och blöjbyte, på dagarna går det längre tid mellan. Jag hade såklart gärna sett att det var tvärtom, hehe, å andra sidan har jag haft mjölkstas ett par dagar nu (när mjölken rinner till, brösten blir hårda, svullna och ömma, inte ett dugg skönt) och då underlättar det att amma, så just nu har jag varit glad att han velat äta såpass ofta! Plus att vi är extra uppmärksamma på eventuella höga nivåer av gulsot vilket han kan vara känslig för i och med att han var lite tidig, och då är det också positivt att han äter ofta och säger till själv osv. Så, det går bra med nätterna också. Och det går så himla bra med Oskar också ❤ han kramar och pussar lillebror, frågar ”vad är det med babyn?” när han låter (vet inte vart ”babyn” kommer ifrån, inget vi nånsin sagt! Säkert Youtube…), och tar det bara allmänt bra att Ebbe är här nu.

Samtidigt är Ebbe väldigt lättsam de här dagarna, han sover mest och kan då ligga själv i sitt nest, så vi kan lägga mycket fokus på Oskar. Det blir naturligt att Daniel tar ett större ansvar för Oskar, går upp med honom på morgonen så jag och Ebbe kan ligga kvar och sova en stund till, leker mest med honom osv, men jag känner att jag kan också ge honom en hel del uppmärksamhet som det är nu. Och ibland aktivt säger till Daniel att han kan sitta med Ebbe en stund så kan jag göra nåt med Oskar. Jag får ju mycket tid och närhet med Ebbe naturligt nu i och med att amningen fungerar så bra (tacksam), så jag försöker medvetet ”avstå” lite tid så att han och Daniel också får stunder med närhet och mys! Och att jag samtidigt får tid med Oskar. Men, allt det här kan ju verkligen ändras, när Ebbe börjar kräva mer och mer, när Daniel börjar jobba och jag inte kan ge Oskar precis vad han behöver osv osv. Men det tar vi då.

Just nu är jag bara glad över att allt gått så bra de här första dagarna, på så många plan.

Ebbe sover i sitt nest i spjälsängen bredvid mig på nätterna, han ligger där nu men då och då låter han lite. Här avvaktat för att se om han skulle vakna till men det verkar inte så, så nu släcker jag och hoppas få sova en stund innan första passet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.