att vara förälder · just nu · livet · Oskar! · sjukhus

Dag 2 på sjukhuset

Skriver bara av mig om vad som händer här med Oskar nu när vi är på sjukhuset, så är man inte intresserad av det är det bara att skippa läsa.

Natten gick bra, Oskar sov medan de kom in och gav antibiotika vid 2 – dock vaknade han strax efter och var vaken ett tag… Men efter det har han sovit ok, lite småoroligt stundtals men ändå ok. Vid 8 sov vi fortfarande och då blev det ett bryskt uppvaknande när de kom in och skulle ta prover på Oskar – det gör dom genom infarten i armen så det gick ju smidigt! Men såklart var det inte roligt för honom att vakna av de så han protesterade en del. Såklart! Frukost sen och han åt bra, skönt att se! Sen har vi lekt ute i lekrummet och väntat på morgonronden, tydligen kom det många nya patienter så det drog ut på tiden. Men efter några timmar fick vi träffa läkaren. Han sa att det är svårt att säga exakt vad det är – det lutar åt bihåleinflammation som har spritt sig till ögat men eftersom han inte har hög feber och inte heller extrem hög snabbsänka (som är vanliga symptom), så stämmer det inte helt. Men han sa att det finns såna fall också där symptomen inte stämmer helt men det är det ändå. Han var inne på att det också skulle kunna vara inflammation i tårkanalen, så vi fick en remiss till ögonmottagningen. Man kan röntga för att mer få svar på vad det är, men det vill man helst undvika när de är så små, pga strålningen, så det väntar vi med. Skulle inte antibiotikan verka utan att det blir sämre istället så får vi kanske röntga då.

Det har varit lite mer svullet idag än igår, men det gick ner efter lunch så nu är det ungefär lika som igår. En sköterska sa att man kan märka effekten av den här antibiotikan efter ungefär ett dygn, så vi hoppas att det märks något ikväll – han fick första dosen igår vid 18.

Läkaren undersökte även ögat, och var väldigt bra innan då han lekte med bilarna som Oskar hade med sig, en kort stund bara men det räckte för att undersökningen sen skulle gå bra, han fick klämma på ögat, öppna ögat, lysa med en lampa osv, helt utan protester! Såna små enkla saker kan göra stor skillnad. Läkaren sa också att vi kommer behöva antibiotika direkt i blodet i alla fall i ett dygn till, men att vi eventuellt kan åka hem mellan doserna – förutom över natten då det såklart är smidigare att vara här än att åka hem fram och tillbaka med honom. Men så fick vi då remissen till ögon, och öronläkaren ville också träffa oss igen. Jag tänkte att om vi har tur och får träffa dom snabbt så kanske vi kan åka hem och komma tillbaka till kvällen (nästa dos vid 19.30), men så blev det inte riktigt… Vid ett-halv två trodde öronläkaren att vi skulle kunna komma dit – det blev halv tre istället. Höll Oskar vaken då vi inte visste att det skulle dra ut så på tiden, och efter den undersökningen fick vi gå direkt till ögonkliniken, där vi fick vänta en del, så först nu vid 16 var vi klara och Oskar fick äntligen somna i vagnen. Lilla kämpen ♥

Undersökningarna gick bra, öronläkaren sa att vi ska skölja  näsan med koksaltlösning för att ”rensa” liksom, och fortsätta ge näsdroppar som vi ger nu. När vi till sist fick träffa ögonläkaren var Oskar så himla trött och ville bara att jag skulle gå med vagnen så han fick sova, så han skrek mest hela tiden när vi var inne hos henne… körde med lite Youtube på telefonen så blev det lite lugnare och hon kunde undersöka ögat. Hon trodde inte riktigt på inflammation i tårkanalen då svullnaden började liksom ovanför ögonlocket, hade det varit tårkanalen hade det mer varit runt näsroten. Och själva ögat (det lilla hon kunde se) såg fint ut, så det verkar inte vara nåt problem där, skönt! Vi fick en inbokad tid dit till på torsdag, och är det nåt mer akut innan dess så får vi såklart komma för det också.

Men ja, undersökningarna har inte gett nån mer klarhet i vad det beror på, men att det är bra att vi kör på med antibiotika och så lite mer rengöring av näsan. Så nu är det verkligen bara att hoppas på att det blir bättre snart!

Nu är vi inne på rummet, Oskar sover i vagnen och jag har fikat lite te och macka och försökt andats och landat lite. Daniel kommer hit efter jobbet och så är vi väl här tillsammans ikväll, så har jag en förhoppning om att vi ska kunna åka hem imorrn förmiddag, mellan antibiotika-kurerna. Vi får se!

Oskar har i alla fall varit på jättebra humör idag, både mamma och pappa har varit här och vi har lekt i lekrummet och inne på vårat rum, så han är vid väldigt gott mod. Så skönt att se!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.